GRONINGEN - Op Paarse Vrijdag, 13 december, is het Queer Year Groningen 2024 afgesloten met de lancering van de regenboogstadswandeling. Wethouder Diversiteit, Manouska Molema, overhandigde het eerste boekje met de vernieuwde stadswandeling aan Mark Gils, voorzitter COC Groningen en Drenthe.

De wandeling gaat langs een aantal regenboogbankjes. Op de bankjes zijn QR-codes opgenomen, die linken naar een podcast of video. Hiermee kun je unieke verhalen horen of zien van Groningers uit de LHBTI+-community.

De regenboogstadswandeling is vernieuwd in het kader van het Queer Year 2024 en op basis van het initiatiefvoorstel ‘Alle kleuren van de regenboog’ van de gemeenteraad.

Regenboogstadswandeling
Met de regenboogstadwandeling kun je de kleurrijke kant van Groningen ontdekken. De wandeling neemt je mee naar plekken in de binnenstad van Groningen die een link hebben met de LHBTI+-community. De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en onderweg krijg je informatie over bijzondere locaties, de geschiedenis en achtergrondverhalen van de plekken waar je langs loopt. We vragen hiermee aandacht voor een aantal unieke verhalen van Groningers uit de regenbooggemeenschap.

Regenboogbankjes
In het voorjaar zijn acht regenboogbankjes in de gemeente Groningen geplaatst. Het regenboogbankje staat symbool voor de solidariteit van de gemeente met haar inwoners. “Iedereen is uniek en iedereen hoort erbij in Groningen”. Met de regenboogbankjes willen we deze boodschap verzenden aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De oproep is om hierbij open te staan voor seksuele- en genderdiversiteit.